Locatie de Bloeierd

Zorg op maat
De Bloeierd is een kleinschalig wooninitiatief voor beschermd wonen voor volwassenen 18+ in een rustige straat in de woonwijk Kloosterveen in Assen. Bewoners worden in een gezellige, warme huiselijke sfeer, en naar behoefte, begeleid om alledaagse vaardigheden op een zo natuurlijk mogelijke manier eigen te maken door oefening. Zo kan men op een veilige en betrouwbare plek uitgroeien naar de meest haalbare zelfstandigheid. De zorg wordt op maat gegeven en er wordt gewerkt vanuit de competenties en mogelijkheden van de bewoner om tot bloei te komen.

Wonen bij De Bloeierd
Bij De Bloeierd is er plek voor vier personen, die meer of minder begeleid zelfstandig wonen. Elke bewoner heeft een eigen kamer die zelf ingericht en onderhouden kan worden. Het gebruik van de badkamer, keuken en zitkamer is gezamenlijk. Volgens een rooster is iedereen verantwoordelijk voor de taken binnen de groep. Overdag gaan de bewoners naar school, werk of dagbesteding en ’s nachts is er begeleiding aanwezig.

Crisisopvang
In crisissituaties is onze eerste prioriteit het bieden van een veilige omgeving en onderdak. Tijdens het verblijf inventariseren we wat er verder nodig is.

Even voorstellen
Wij zijn Freddie en Henny Alons en wonen in het andere gedeelte van het huis. Wij geloven in de kracht die in ieder mens zit om vooruit te komen en daar willen wij graag een steentje aan bijdragen vanuit onze liefde voor de mens. Alhoewel ‘de Bloeierd’ een christelijke grondslag heeft, hoeven de bewoners niet christelijk te zijn. Er wordt wel verwacht dat men het christelijke principe respecteert.

Locatiegegevens De Bloeierd
Uranusstraat 29a
9405 PK Assen
0592-291138 debloeierd@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van de Bloeierd

Contact