Loading...
Zorgaanbieder 2018-09-12T13:35:55+00:00

Even voorstellen

Schouder aan Schouder, de naam zegt alles.

Wij werken graag vanuit de overtuiging dat we naast de cliënt staan, zodat we samen de schouders eronder kunnen zetten. Wat het ook mag zijn. Samen koers geven aan het leven en samen doelen realiseren, waarbij er iemand naast de cliënt loopt. Als het nodig is geven we een duwtje in de rug. Als het nodig is houden we de cliënt uit de wind. En als het goed gaat lopen we samen Schouder aan Schouder op het eigen tempo het levenspad van de cliënt.

Dat is in onze ogen waar zorg voor staat. Omdat we Schouder aan Schouder staan weten we wie de cliënt is, wat de cliënt nodig heeft en waar de cliënt heen wil. Begeleiding op maat is een belangrijk uitgangspunt van Schouder aan Schouder.

Martijn Kuizenga, Eigenaar en begeleider

Beschermd wonen

Ieder mens wil een eigen plekje, een plek waar jij je thuis voelt en waar je jezelf kan zijn. Maar niet voor iedereen is dit even gemakkelijk om op zichzelf te wonen. Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn met schulden, school of werk. Of omdat je het moeilijk vindt om goed voor jezelf te zorgen en contacten aan te gaan.

Schouder aan Schouder heeft aan ‘de Veenhoopsweg 58 te Smilde’ één beschermd wonen appartement gerealiseerd met een eigen (slaap) kamer, douche en keuken. Graag willen we hier een veilige omgeving en begeleiding aanbieden.

Locatie Tuuntje

‘Tuuntje’ is een prachtige, gezellige en gemoedelijke werk, leer en dagbesteding locatie in het mooie Opende. Een plek waar rust en natuur samenkomen, waar iedereen welkom is en zich thuis mag voelen en waar persoonlijke groei mogelijk is. Iedere dag opnieuw naar je werk gaan, meedoen en ervaren dat jij er bij hoort. Dat wil toch iedereen?? 

We hebben verschillende werkzaamheden die aansluiten bij jouw mogelijkheden en vaardigheden. Wij willen je helpen om (weer) een dagritme op te bouwen en vertrouwen te krijgen in jezelf, in anderen en in de toekomst. Door middel van een persoonlijk begeleidingsplan kijken we wat jij nodig hebt om jouw kwaliteiten te ontwikkelen en jouw doelen te ontdekken. Hier gaan we samen aan werken. 

Daarnaast kun je bij ons terecht voor een kop koffie of thee, een luisterend oor en leer je in een vertrouwde omgeving nieuwe mensen kennen.  

Meer weten?
Wil je meer weten over onze locatie en over de mensen die er werken of over de werkzaamheden die we hier doen? Bel dan eens voor een afspraak en kom langs!

Tot ziens aan de Broersma’s Reed 6a, 9865 XH te Opende.

Werkzaamheden

  • Dierverzorging
  • Groen onderhoud
  • Werken op de kwekerij
  • Landschapsvezorging
  • Onderhoud en kluswerkzaamheden
  • Kantinewerkzaamheden
  • Creatieve activiteiten
  • Meubels opknappen
  • Winkel werkzaamheden

Locatie De Cuynder

De Cuynder in Donkerbroek nabij Oosterwolde is een kleinschalige tuinderij (2 ha) met bijzondere groente- en fruitgewassen, een boomgaard, 90 pijnbomen, een minicamping en een winkeltje.

Het Cuynder-Huys
Bijzonder is het Cuynder-Huys. Hier kan je tot rust komen nadat je buiten hebt gewerkt”. Hier kunnen ook activiteiten worden georganiseerd in een huiselijke sfeer als het buiten even minder weer is.

Activiteiten
Je kunt ons helpen met verschillende activiteiten zoals het bijhouden van het groen in de kassen, de kwekerij, het plukken van fruit in de boomgaard, catering (zoals jam maken), het beheren van het winkeltje, knutselen, het verzorgen van de dieren (kippen en hobby varkens), net wat bij jou past!

Wil je een keer sfeer proeven en het terrein verkennen, de faciliteiten bekijken, kennis maken met de begeleiders? Dat kan altijd. We leiden je graag vrijblijvend rond

Locatiegegevens de Cuynder
’t Hoogezand 3
8435 VR Donkerbroek
06-40 87 07 26
decuynder@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van de Cuynder

Locatie Geelbroek

Midden in de natuur en op 10 minuten fietsen vanaf Assen bevindt zich onze locatie in Geelbroek. Geelbroek is een van de kleinste plaatsen in Nederland. De sfeer en de omgeving zijn uniek te noemen, dat vind je nergens. 

Omringd door de natuur bieden we hier allerlei activiteiten aan voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We maken én verkopen hier onze eigen houtproducten onder de naam ‘SAS  Art&Living’.  Deze producten (banken, insectenhotels, tafels, kaasplankje) worden gemaakt van pallets en steigerhout. Ook verwerken we stamhout tot haardhout, kan je fietsen repareren, werken aan staalproducten en verbouwen we kleinschalig groenten en fruit.

Voor Staatsbosbeheer voeren we de volgende werkzaamheden uit: we snoeien bomen en struiken, ruimen door een storm omgewaaide bomen en takken op, maaien wandelpaden, plaatsen toegangshekken en nog veel meer.

Ben jij op zoek naar een dagbestedingsplek, vrijwilligerswerk om werkervaring op te doen, een plek om opnieuw werkritme op te doen, te ontwikkelen of zoek je een leerzame stageplek, neem dan contact met ons op! 

Contactgegevens
06-36 51 82 47
geelbroek@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van Geelbroek

Locatie de Bloeierd

Zorg op maat
De Bloeierd is een kleinschalig wooninitiatief voor beschermd wonen en dagbesteding voor volwassenen 18+ in een rustige straat in de woonwijk Kloosterveen in Assen.

Wonen bij De Bloeierd
Bij De Bloeierd is er plek voor vier personen, die meer of minder begeleid zelfstandig wonen.Bewoners worden in een gezellige, warme huiselijke sfeer, en naar behoefte, begeleid om alledaagse vaardigheden op een zo natuurlijk mogelijke manier eigen te maken door oefening. Zo kan men op een veilige en betrouwbare plek uitgroeien naar de meest haalbare zelfstandigheid. De zorg wordt op maat gegeven en er wordt gewerkt vanuit de competenties en mogelijkheden van de bewoner om tot bloei te komen. Elke bewoner heeft een eigen kamer die zelf ingericht en onderhouden kan worden. Het gebruik van de badkamer, keuken en zitkamer is gezamenlijk. Volgens een rooster is iedereen verantwoordelijk voor de taken binnen de groep. Overdag gaan de bewoners naar school, werk of dagbesteding en ’s nachts is er begeleiding aanwezig.

Dagbesteding
De Bloeierd biedt dagbesteding voor maximaal vier personen.

Crisisopvang
In crisissituaties is onze eerste prioriteit het bieden van een veilige omgeving en onderdak. Tijdens het verblijf inventariseren we wat er verder nodig is.

Even voorstellen
Wij zijn Freddie en Henny Alons en wonen in het andere gedeelte van het huis. Wij geloven in de kracht die in ieder mens zit om vooruit te komen en daar willen wij graag een steentje aan bijdragen vanuit onze liefde voor de mens. Alhoewel ‘de Bloeierd’ een christelijke grondslag heeft, hoeven de bewoners niet christelijk te zijn. Er wordt wel verwacht dat men het christelijke principe respecteert.

Locatiegegevens De Bloeierd
Uranusstraat 29a
9405 PK Assen
0592-291138 debloeierd@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van de Bloeierd

De groene klus bus

Iedereen heeft wel eens van die klusjes die door drukte, tijdgebrek, lichamelijke ongemakken of gewoonweg geen zin blijven liggen: gras maaien, de heg snoeien, een boom of een struik die gesnoeid of verwijderd moet worden, een muur die hoognodig gewit moet worden, afval wat naar de stort moet worden gebracht, et cetera.

Ons klusteam voert deze klusjes graag voor u uit! We hebben de beschikking over een klus bus, professioneel gereedschap en een grote aanhanger.

Gemotiveerde begeleiders werken samen met mensen die een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. Bij ons hebben zij een beschermde werkplek, professionele begeleiding en we helpen hen zichzelf verder te ontwikkelen (en zo hun kans op een reguliere baan te vergroten).

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor zowel particulieren, bedrijven, verenigingen, stichtingen etc. Wij verkopen niet graag nee en denken graag met u mee zodat er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat!

Cliënt centraal

Schouder aan Schouder ondersteunt cliënten in alle aspecten van hun leven. In de vorm en uitvoering staat de cliënt centraal.

Schouder aan Schouder biedt wonen, dagbesteding en ambulante ondersteuning. De begeleiding wordt één op één gegeven en heeft als uitgangspunt dat de cliënt zich kan ontwikkelen en grip kan krijgen op zijn/haar leven. We staan Schouder aan Schouder om dit te realiseren. De cliënt staat er niet alleen voor!

Samen met de cliënt, zijn/haar netwerk en wat Schouder aan Schouder hieraan kan toevoegen, worden alle middelen benut in de ondersteuning en begeleiding. Zo kan Schouder aan Schouder maatwerk bieden in een maatschappij die veranderd naar een participatiesamenleving.

Korte lijnen

Indien nodig zoeken we professionele hulpverlening bij een specifieke hulpvraag.

Schouder aan Schouder heeft een groot netwerk van verschillende specialiteiten opgebouwd die ingezet kan worden voor de cliënten. De lijntjes tussen deze professionele hulpverleners zijn kort, dus er kan adequaat actie ondernomen worden.

De cliënt heeft niet te maken met logge organisatiestructuren. Tussen begeleider en cliënt zit een kort lijntje, waardoor er binnen een dag gereageerd kan worden op eventuele vragen en/of problematiek.

Innovatief werken

Wat Schouder aan Schouder hoog in het vaandel heeft is innovatief werken.

Er wordt gebruik gemaakt van het huidige zorgsysteem, maar er wordt ook adequaat gezocht naar externe aanvullingen ten behoeve van de zorg en de begeleiding van de cliënt. ‘Out of de box’ denken en kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Ook de beschikbaarheid, de tarieven, de flexibiliteit en grote mate van betrokkenheid richting de cliënten zijn een meerwaarde van Schouder aan Schouder.

Begeleidingsaanbod

Werken bij Schouder aan Schouder

Schouder aan Schouder komt graag in contact met mensen die een passie hebben voor zorg en begeleiding.
Open sollicitaties zijn welkom.

Stuur je motivatie en CV naar personeel@schouderaanschouder.nl

Contact

Heeft u zorgbegeleiding nodig of andere vragen?
Neemt u dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen u graag!