Beschermd wonen ‘Torenlaan Assen’

In de Monumentale Stadsvilla aan de Torenlaan 7, pal tegen het centrum van de stad, biedt Stichting Schouder aan Schouder vanaf volgend jaar maart plek aan twaalf mensen die behoefte hebben aan wonen met begeleiding.

Bewoners
Zoek je een woonplek met begeleiding en toezicht of ken je iemand die dit zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vrijwilligers
Heb je tijd en zin om te klussen om ons te helpen om dit pand voor maart 2020 voor bewoning gereed te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactgegevens
Mailen kan naar info@schouderaanschouder.nl of bellen naar 06-17678112.

Begeleid wonen ‘Perron 17’  Assen

Het voormalig hotel pension aan de Stationsstraat 17, dat van 1976 tot en met 2005 werd gerund door Teun en Mien Christerus, krijgt een nieuwe bestemming. In het pand zijn zes nieuwe en moderne appartementen gerealiseerd. Vanaf september 2019 biedt Schouder aan Schouder hier plek voor mensen die behoefte hebben aan begeleid wonen.

Toekomstige bewoners krijgen een eigen appartement, met een woon- en slaapkamer, keuken en sanitair. De appartementen worden voorzien van een (laminaat)vloer en ook de keuken wordt van alle gemakken voorzien, zoals een afzuigkap, combi-oven, koelkast met vriesvak, kookplaat en een vaatwasser. De appartementen voldoen aan hoge comfort- en veiligheidseisen, en hebben bijvoorbeeld een brandalarm, een eigen intercom met camera, internetaansluitingen, een luchtventilatiesysteem en eigen tussenmeters.

Karakteristieke locatie met rijke historie
De locatie bevindt zich nabij het treinstation richting het centrum van Assen. In de beginjaren ontving het hotel-pension gasten via de NS . De gasten maakten dan een 7-daagse reis per bus, inclusief reisleiding, door Drenthe. Na deze gasten enige jaren te hebben verzorgd gingen de eigenaren verder met alleen logies en ontbijt totdat het in 2005 stopte. Van 2005 t/m 2018 heeft het oude pension dienst gedaan als huisvesting voor mensen met een zorgvraag.

Ambachtelijke Houtwerkplaats

De Houtwerkplaats is een kleinschalige dagbesteding waarin jij als deelnemer centraal staat. In een goed ingerichte en volwaardige werkplaats werken we aan prachtige producten. De begeleiding is in handen van onze ambachtelijke timmerman Gerry Koops.  Deelnemers  kunnen hier onder begeleiding aan het werk. Er worden heel verschillende producten gemaakt zoals meubels, schuren van meubilair, bankjes, voederhuisjes, en nestkastjes voor vogels. Maar ook tuinmeubilair of een tuinhek of een picknicktafel behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast doen we in opdracht van klanten allerlei binnen/buiten klussen. We bieden een actieve plek in de lokale samenleving waarbij we uitgaan van de kracht en competenties van de deelnemer.

Machines
Er zijn diverse houtbewerkingsmachines aanwezig; een profesionele 5 in 1 combinatiemachine met zaagtafel, een vlak- en vandiktebank met werkbreedte van maximaal 40 cm, frees en platenzaag. Daarnaast hebben we een Dewalt afkortzaag en divers klein electrisch gereedschap.

Aanmelden
Ben jij op zoek naar dagbesteding dan ben je van harte welkom op onze houtwerkplaats. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Locatiegegevens 
Ketellapperstraat 3E
9403 VS Assen

Bekijk de flyer van onze houtwerkplaats

De Weefplaats Hemrik

In het voormalig gereformeerde kerkje in Hemrik is sinds 1 november 2015 een kleinschalige dagbesteding gevestigd: ate- lier De Weefplaats. Gelegen op een mooie en rustige plek met veel groen. De Weefplaats is bedoeld voor mensen die een rustige omgeving nodig hebben en willen werken in een kleine groep. Er ko- men maximaal 3 tot 5 deelnemers per dag.

Activiteiten
Atelier De Weefplaats is een kleine textielwerkplaats waar mensen met een zorgvraag kunnen worden opgeleid in het weven en vilten. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden: wolkaarden, spinnen, zijde schilderen, stof bedrukken of bestempelen, breien, haken, enz. Samen kijken we welke wensen je hebt, wat je mogelijkheden zijn en wat je wil leren. Er is ook een klein groentetuintje. In het kerkje is een winkeltje, waar we eigengemaakte producten gaan verkopen en producten van anderen passend bij onze werkplaats. Het werken in De Weefplaats kan dus ook bestaan uit het helpen van klanten in de winkel.

Aanmelden voor de Weefplaats
Ben jij op zoek naar dagbesteding dan ben je van harte welkom op de Weefplaats. Neem contact met ons op voor meer informatie

Vrijwilliger
Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding als vrijwilliger en heb je affiniteit met textielverwerking. We komen graag met je in contact via info@schouderaanschouder.nl

Locatiegegevens de Weefplaats
Binnenwei 8
8409 JG Hemrik

Bekijk de flyer van de Weefplaats Hemrik

De Weefplaats AZC Assen

De Weefplaats is een kleine textielwerkplaats op het AZC terrein in Assen. Zowel de locatie als de activiteiten maken het een bijzondere en unieke plek.

Activiteiten
Bewoners van het AZC en cliënten van Schouder aan Schouder gaan hier, onder begeleiding, samen aan de slag met een uniek aanbod van activiteiten op het gebied van weven en textielverwerking zoals breien, naaien, spinnen, vilten en weven. Samen kijken we welke wensen je hebt, wat je mogelijkheden zijn en wat je wilt leren.

Aanmelden voor dagbesteding
Cliënten die op zoek zijn naar dagbesteding op het gebied van weven en textielverwerking kunnen terecht op deze bijzondere locatie. Voor meer informatie en aanmelden kan men contact opnemen met info@schouderaanschouder.nl

Beschermd wonen

Ieder mens wil een eigen plekje, een plek waar jij je thuis voelt en waar je jezelf kan zijn. Maar niet voor iedereen is dit even gemakkelijk om op zichzelf te wonen. Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn met schulden, school of werk. Of omdat je het moeilijk vindt om goed voor jezelf te zorgen en contacten aan te gaan.

Schouder aan Schouder heeft aan ‘de Veenhoopsweg 58 te Smilde’ één beschermd wonen appartement gerealiseerd met een eigen (slaap) kamer, douche en keuken. Graag willen we hier een veilige omgeving en begeleiding aanbieden.

Locatie De Cuynder

De Cuynder in Donkerbroek nabij Oosterwolde is een kleinschalige tuinderij (2 ha) met bijzondere groente- en fruitgewassen, een boomgaard, 90 pijnbomen, een minicamping en een winkeltje.

Het Cuynder-Huys
Bijzonder is het Cuynder-Huys. Hier kan je tot rust komen nadat je buiten hebt gewerkt”. Hier kunnen ook activiteiten worden georganiseerd in een huiselijke sfeer als het buiten even minder weer is.

Activiteiten
Je kunt ons helpen met verschillende activiteiten zoals het bijhouden van het groen in de kassen, de kwekerij, het plukken van fruit in de boomgaard, catering (zoals jam maken), het beheren van het winkeltje, knutselen, het verzorgen van de dieren (kippen en hobby varkens), net wat bij jou past!

Wil je een keer sfeer proeven en het terrein verkennen, de faciliteiten bekijken, kennis maken met de begeleiders? Dat kan altijd. We leiden je graag vrijblijvend rond

Locatiegegevens de Cuynder
’t Hoogezand 3
8435 VR Donkerbroek
06-40 87 07 26
decuynder@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van de Cuynder

Locatie Geelbroek

Midden in de natuur en op 10 minuten fietsen vanaf Assen bevindt zich onze locatie in Geelbroek. Geelbroek is een van de kleinste plaatsen in Nederland. De sfeer en de omgeving zijn uniek te noemen, dat vind je nergens. 

Omringd door de natuur bieden we hier allerlei activiteiten aan voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We maken én verkopen hier onze eigen houtproducten onder de naam ‘SAS  Art&Living’.  Deze producten (banken, insectenhotels, tafels, kaasplankje) worden gemaakt van pallets en steigerhout. Ook verwerken we stamhout tot haardhout, kan je fietsen repareren, werken aan staalproducten en verbouwen we kleinschalig groenten en fruit.

Voor Staatsbosbeheer voeren we de volgende werkzaamheden uit: we snoeien bomen en struiken, ruimen door een storm omgewaaide bomen en takken op, maaien wandelpaden, plaatsen toegangshekken en nog veel meer.

Ben jij op zoek naar een dagbestedingsplek, vrijwilligerswerk om werkervaring op te doen, een plek om opnieuw werkritme op te doen, te ontwikkelen of zoek je een leerzame stageplek, neem dan contact met ons op! 

Contactgegevens
06-36 51 82 47
geelbroek@schouderaanschouder.nl

Bekijk de flyer van Geelbroek

De groene klus bus

Iedereen heeft wel eens van die klusjes die door drukte, tijdgebrek, lichamelijke ongemakken of gewoonweg geen zin blijven liggen: gras maaien, de heg snoeien, een boom of een struik die gesnoeid of verwijderd moet worden, een muur die hoognodig gewit moet worden, afval wat naar de stort moet worden gebracht, et cetera.

Ons klusteam voert deze klusjes graag voor u uit! We hebben de beschikking over een klus bus, professioneel gereedschap en een grote aanhanger.

Gemotiveerde begeleiders werken samen met mensen die een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. Bij ons hebben zij een beschermde werkplek, professionele begeleiding en we helpen hen zichzelf verder te ontwikkelen (en zo hun kans op een reguliere baan te vergroten).

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor zowel particulieren, bedrijven, verenigingen, stichtingen etc. Wij verkopen niet graag nee en denken graag met u mee zodat er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat!

Cliënt centraal

Schouder aan Schouder ondersteunt cliënten in alle aspecten van hun leven. In de vorm en uitvoering staat de cliënt centraal.

Schouder aan Schouder biedt wonen, dagbesteding en ambulante ondersteuning. De begeleiding wordt één op één gegeven en heeft als uitgangspunt dat de cliënt zich kan ontwikkelen en grip kan krijgen op zijn/haar leven. We staan Schouder aan Schouder om dit te realiseren. De cliënt staat er niet alleen voor!

Samen met de cliënt, zijn/haar netwerk en wat Schouder aan Schouder hieraan kan toevoegen, worden alle middelen benut in de ondersteuning en begeleiding. Zo kan Schouder aan Schouder maatwerk bieden in een maatschappij die veranderd naar een participatiesamenleving.

Korte lijnen

Indien nodig zoeken we professionele hulpverlening bij een specifieke hulpvraag.

Schouder aan Schouder heeft een groot netwerk van verschillende specialiteiten opgebouwd die ingezet kan worden voor de cliënten. De lijntjes tussen deze professionele hulpverleners zijn kort, dus er kan adequaat actie ondernomen worden.

De cliënt heeft niet te maken met logge organisatiestructuren. Tussen begeleider en cliënt zit een kort lijntje, waardoor er binnen een dag gereageerd kan worden op eventuele vragen en/of problematiek.

Innovatief werken

Wat Schouder aan Schouder hoog in het vaandel heeft is innovatief werken.

Er wordt gebruik gemaakt van het huidige zorgsysteem, maar er wordt ook adequaat gezocht naar externe aanvullingen ten behoeve van de zorg en de begeleiding van de cliënt. ‘Out of de box’ denken en kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Ook de beschikbaarheid, de tarieven, de flexibiliteit en grote mate van betrokkenheid richting de cliënten zijn een meerwaarde van Schouder aan Schouder.

Begeleidingsaanbod

Werken bij Schouder aan Schouder

Schouder aan Schouder komt graag in contact met mensen die een passie hebben voor zorg en begeleiding.
Open sollicitaties zijn welkom.

Stuur je motivatie en CV naar personeel@schouderaanschouder.nl

Contact

Heeft u zorgbegeleiding nodig of andere vragen?
Neemt u dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen u graag!